اثرات گرمایش جهانی به طور فزاینده ای به یک نگرانی بزرگ در میان کشورهای جهان تبدیل شده است. گرمایش زمین باعث بروز مشکلاتی مانند گرسنگی، خشکسالی، گرسنگی و بیماری های مختلف می شود. محرک اصلی گرمایش جهانی استفاده از منابع انرژی تجدید ناپذیر (NRE) است که دی اکسید کربن (CO2) را در هوا منتشر می کنند (Adedoyin, Ozturk, Agboola, Agboola & Bekun, 2021؛ Karaaslan & Camkaya, 2022; [24]. آلودگی محیط زیست از طریق استفاده از NRE، برای تأثیر منفی بر امید به زندگی، رحمان و علم (2022). سازمان ملل متحد، از طریق اهداف توسعه پایدار (SDGs)، به دنبال کاهش انتشار CO2 و در نتیجه دستیابی به بی طرفی کربن در آینده است. انرژی های تجدیدپذیر (RE) به عنوان بهترین منبع انرژی جایگزین، یعنی دوستدار محیط زیست ابداع شده است. [28]، [24]، [81]، به دلیل تأثیر منفی آن بر انتشار کربن (CE)، وی، محسن و ژانگ (2022)؛ وانگ، ین کو، لی، آن و عبدالصمد (2022)؛ کارااسلان و کامکایا (2022)؛ بات [31]; آکادیری و آدبایو (2022)؛ اکرم و همکاران (2020). بنابراین، استفاده از RE به طور گسترده تشویق می شود. اما RE در کوتاه مدت گرانتر از منابع NRE است، Becker و Fischer [28]، اما با توجه به اثرات اجتماعی بلندمدت NRE نسبتا ارزان تر است. وانگ و همکاران، علاوه بر استفاده از RE برای دستیابی به اهداف بیطرفی کربن، سیاستهای زیستمحیطی نیز مشاهده شدهاند که به طور موثر مانع انتشار CO2 میشوند. (2022). بنابراین، اگر قرار است CE کاهش یابد، باید راههایی برای بهبود مصرف RE، همراه با موثرترین سیاستهای زیستمحیطی ارائه شود.
مطالعات مختلفی برای بررسی محرک های اصلی توسعه RE انجام شده است. توسعه مالی (FD) همراه با رشد اقتصادی به عنوان محرک های اصلی به سمت توسعه RE مشاهده شده است. اثر مثبت توسعه مالی بر توسعه RE مشخص شده است، به عنوان مثال، Anton and Nucu (2019) را ببینید. خان، خان و بین [56]; شهباز، سینها، راغوتلا و وو (2021); کین، هو، میائو، ژانگ، رحیم و کریککلیلی [75]; وانگ، میرزا، واسبیزا، عباس و شیونگ (2020)؛ مختاروف، یوکسل و دینسر (2022)، فقط به چند مورد اشاره می کنیم. این مطالعات نشان میدهد که اگر توسعه مالی ترویج شود، توسعه منابع RE افزایش مییابد. ادبیات نشان میدهد که کشورهایی با سیستمهای مالی قوی، در مقایسه با کشورهایی با منابع مالی ضعیف، از مزیت بهبود مصرف RE برخوردارند. کیم و پارک [58]. رشد اقتصادی نیز به طور قابل توجهی توسعه RE را افزایش می دهد. چن، مامون، اسپانیلو و اسپانولو (2022)؛ رحمان و سلطانه (2022)؛ لی و لی (2022)؛ مختاروف و همکاران [65]در میان بسیاری دیگر، بر این عقیده هستند که افزایش رشد اقتصادی یک کشور تأثیر بسزایی در افزایش توسعه RE دارد. سو، خان، عمر و چانگ (2022)، نوآوری فنآوری نیز به ارتقای توسعه RE کمک میکند. بنابراین، کشوری با نرخ رشد اقتصادی بالا تمایل دارد از شوکهای مثبت توسعه اقتصادی بهرهمند شود تا توسعه RE را تقویت کند. عدم قطعیت های سیاست اقتصادی مانع توسعه RE می شود (ژو، جیا، آلتونتاش، کریککللی و حسین، 2022؛ نخلی، شهباز، جبی و وانگ، 2022؛ سو، و همکاران، 2022؛ شفیع الله، میه، علم و عاطف، 2021). بنابراین، واضح است که برای ارتقای توسعه RE، توسعه مالی، نوآوری تکنولوژیکی و رشد اقتصادی باید تشویق شود و در عین حال، عدم اطمینان در سیاستهای اقتصادی کاهش یابد.
هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر توسعه مالی بر توسعه انرژی در پانزده کشور جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (ECOWAS) برای دوره زمانی 1990 تا 2021 است. تا آنجا که ما میدانیم، تأثیر توسعه مالی بر انرژی RE مصرف در این منطقه، از طریق مطالعه ای که از داده های تابلویی استفاده می کند، هنوز انجام نشده است. این تحقیق با مطالعات گذشته تفاوت دارد زیرا از سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در مدل سازی توسعه RE استفاده می کند. کشورهای در حال توسعه منابع مالی کمتری دارند، بنابراین این تحقیق به دنبال بررسی این است که آیا این کشورهای با منابع مالی ضعیف، ممکن است از سرریز سرمایهگذاران خارجی برای ترویج توسعه RE و در نتیجه اصالت مقاله استفاده کنند. بنابراین، این مطالعه در کنار شاخص های توسعه مالی، شامل رشد اقتصادی، نرخ تورم و سرمایه گذاری مستقیم خارجی در مدل سازی توسعه RE در این کشورهای در حال توسعه است. تورم شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) برای تعیین قیمت های انرژی استفاده می شود. [65]، در حالی که اعتبار بخش عمومی (PSC) و پول گسترده (BM) برای توسعه مالی نیابتی استفاده می شود. یافتههای عمده این مطالعه به شرح زیر است: در کوتاهمدت، تولید ناخالص داخلی و PSC تأثیر معنیداری بر مصرف RE ندارند، در حالی که سرمایهگذاری مستقیم خارجی تأثیر منفی معنیداری دارد و نرخ تورم و کل پول بر مصرف انرژی RE تأثیر مثبت دارند. یافتههای بلندمدت مطالعه نشان میدهد که FDI و PSC اثر مثبت معنیداری بر مصرف RE دارند، در حالی که نرخ تورم و پول کل اثر منفی معنیداری دارند و تولید ناخالص داخلی اثر معنیداری بر مصرف RE ندارند. ساختار این تحقیق به شرح زیر است: در بخش زیر مروری بر ادبیات ارائه شده، سپس بخش روش شناسی و داده ها، پس از آن یافته های مطالعه، سپس بخش بحث و در نهایت نتیجه گیری ارائه شده است.
ترجمه و ارائه توسط: ttmnews