بررسی تأثیر انرژی های تجدیدپذیر بر نرخ ارز در اقتصادهای نوظهور با رویکرد آزمون مرزهای پویا ARDL


نگرانی‌های گرمایش جهانی در جهان باعث تغییر استفاده از سوخت‌های فسیلی یا منابع انرژی تجدید ناپذیر به استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی مانند آبی، باد، موج، جزر و مد، خورشید و بسیاری دیگر شده است. دلیل این امر این است که سوخت های فسیلی دی اکسید کربن (CO2) منتشر می کنند که برای محیط زیست مضر است، زیرا باعث ایجاد اثر گلخانه ای می شود. سلیم و رفیق [48]، بکر و فیشر [8]شهباز و همکاران، [49] اشاره می کند که تغییر توسط کشورها به استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر (RE) برای کاهش اثرات گرمایش جهانی ضروری و مفید است و بسیاری از کشورها به دلیل سازگاری با محیط زیست، مدتهاست که سرمایه گذاری در منابع RE را آغاز کرده اند. علاوه بر ایجاد گرمایش جهانی، قیمت سوخت‌های فسیلی در حال افزایش است و در نتیجه باعث افزایش قیمت انرژی می‌شود، از این رو برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، انتقال به منابع RE قریب‌الوقوع است. بکر و فیشر [8] به شرطی که کشورها به دلیل اتکا به استفاده از سوخت های فسیلی با خطرات زیادی مواجه شوند. برخی از این خطرات این است که سوخت‌های فسیلی منابع طبیعی محدودی هستند که تمایل به ایجاد نوسان در بازارهای بین‌المللی دارند، بکر و فیشر. [8]. در دهه 1970، شوک های قیمت نفت منجر به بی ثباتی بازار در جهان شد [24]. بنابراین، برای کشورها مهم است که به استفاده از RE که دارای مزایای زیادی از نظر اقتصادی و زیست محیطی است، روی بیاورند. سازمان ملل مدتهاست که کمپین هایی را برای ترویج استفاده از RE آغاز کرده است.

تغییر کشورها از استفاده از منابع انرژی تجدید ناپذیر به استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی بر فعالیت های اقتصادی کشورها تأثیر می گذارد. مطالعات مختلفی تا به امروز برای بررسی عوامل تعیین کننده RE انجام شده است [1]; آکپانکه و همکاران 2023; [33]، [30]، [59]، [60]، [44]، [9]; پاپیز، و همکاران، 2018; [31]; سیلوا، و همکاران، 2018). یافته های پاپیز و همکاران (2018) توزیع منابع انرژی سال 1995 را به عنوان تعیین کننده حیاتی توسعه RE ارائه می کند. لی و همکاران، [30] سرمایه انسانی، درآمد، منابع انرژی و نوآوری اقتصادی را به عنوان عوامل تعیین کننده اصلی RE فراهم می کند، در حالی که آکینتاند و همکاران، [1] اشاره می کند که رشد جمعیت، مصرف انرژی، سرمایه انسانی، جمعیت شهری و مصرف برق به طور مثبت RE را تعیین می کند. مطالعات مختلفی برای تعیین تأثیر RE بر رشد اقتصادی انجام شده است و نتایج متفاوتی به دست آمده است، شهباز و همکاران، [49]; اسمولوویچ و همکاران (2020)؛ ایوانوسکی و همکاران، [27]چن و همکاران، [12]. مطالعات دیگری نیز برای تعیین تأثیر RE بر اشتغال انجام شده است و مشاهده شده است که RE تأثیر مثبتی بر اشتغال دارد. [23].

پژوهش حاضر به دنبال بررسی ارتباط بین RE و نرخ ارز است، مطالعه ای که به طور گسترده انجام نشده است، از این رو مطالعه اصالت دارد. مطالعات دکا و چاووش اوغلو [16]، دکا و دوبه [14]، دکا و همکاران [17]; دکا، چاووش اوغلو و دوبه (2022)، تلاش کردند این رابطه را بررسی کنند. این مطالعات یافته‌های متفاوتی را ارائه می‌کنند که نیاز بیشتر برای تعیین این رابطه را نشان می‌دهد. در حالی که، دکا و چاووش اوغلو [16]، دکا و دوبه [14]; دکا، چاووش اوغلو و دوبه (2022) موافق هستند که RE افزایش نرخ ارز را ترویج می کند، دکا و همکاران. [17] استدلال می کند که RE باعث کاهش ارزش پول می شود. در حالی که مطالعات گذشته از داده های تابلویی استفاده می کردند [17]، [16]، داده های سری زمانی یک کشور واحد [14]; دکا، چاووش اوغلو و دوبه، 2022)، پژوهش حاضر از تجزیه و تحلیل داده های مقایسه ای هفت اقتصاد در حال ظهور استفاده می کند. داده های سری زمانی این هفت کشور مورد تجزیه و تحلیل، مقایسه و مقایسه قرار می گیرند. در این تحقیق از رویکرد خود رگرسیون وقفه توزیع شده (ARDL) استفاده شده است و داده های مورد استفاده از سال 1990 تا 2019 را شامل می شود. این تحقیق نشان می دهد که اثر RE بر نرخ ارز در همه کشورها یکسان نیست، از این رو مطالعات خاص منطقه مورد نیاز است. برای سیاست گذاری صحیح


ترجمه و ارائه توسط: ttmnews