رفتار پذیرش پنل خورشیدی روی پشت بام مسکونی: تجزیه و تحلیل کتاب سنجی روندهای گذشته و آینده


مسائل زیست محیطی به دلیل مصرف بیش از حد انرژی زمین را آزار می دهد. تغییرات آب و هوایی و کاهش منابع امروزه به دلیل مصرف بیش از حد انرژی بیش از هر زمان دیگری شایع شده است. جهان برای رسیدگی به این مسائل مربوط به انرژی های تجدیدپذیر روی آورده و به آن متکی است. بازیگر اصلی در پیگیری انرژی های تجدیدپذیر، فناوری فتوولتائیک خورشیدی (PV) است. انرژی خورشیدی فراوان ترین منبع طبیعی است که می تواند از نور خورشید به انرژی الکتریکی و حرارتی تولید شود. [56]. نرخ رشد سالانه پنل های خورشیدی از سال 1996 تا 2019 35 درصد افزایش یافته است [55]. استفاده از انرژی PV خورشیدی می‌تواند وابستگی به سوخت‌های فسیلی را کاهش دهد، انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد و فرصت‌هایی را برای انرژی‌های تجدیدپذیر برای برآوردن نیازهای انرژی فراهم کند. [16].

بسیاری از بخش ها از فناوری PV خورشیدی استفاده کرده اند، به ویژه در حوزه عمومی، مانند ساختمان ها، روشنایی خیابان ها، سیستم های انرژی خورشیدی متمرکز و سیستم های شناور. [25]. در همین حال، سایر اشکال PV خورشیدی، مانند سیستم های PV پشت بام، نتوانسته اند به مقبولیت بازار دست یابند. [9]. این شواهد نشان می‌دهد که PV خورشیدی در شرکت‌های تجاری و شرکت‌ها مورد پذیرش قابل توجهی قرار گرفته است، اما نه از سوی مصرف‌کنندگان نهایی. دلایل متعددی کاربران مسکونی را تشویق می‌کند تا از PV خورشیدی روی پشت بام استفاده کنند [3]. مطالعات گذشته نشان می دهد که مصرف کنندگان مزایای بالقوه PV خورشیدی مانند مزایای زیست محیطی را می بینند [78]، آلودگی محلی را کاهش داد [65]، چرخه حیات انرژی خالص مثبت [66]و به عنوان نمادی از موقعیت اجتماعی [61]، [6]. مقامات به طور جدی صاحبان خانه ها را به نصب PV خورشیدی تشویق کرده اند. این شامل تخفیف ها، کمک های مالی، طرح های تعرفه خوراک (FiT) و معافیت مالیاتی برای ترویج جذب PV خورشیدی است. [9]. علی‌رغم این ابتکارات، موفقیت یا شکست چنین سیاست‌هایی تا حد زیادی به رفتار خانواده بستگی دارد که تصمیم به پذیرش یا رد PV خورشیدی می‌گیرد. لزوماً نشان‌دهنده مصرف‌کنندگانی نیست که تصمیم می‌گیرند انرژی خود را تولید کنند، که به عنوان سرمایه‌گذاران نامیده می‌شود، اما مربوط به جامعه گسترده‌تر است. ذینفعان و سیاست گذاران باید بدانند که چگونه عموم مردم PV خورشیدی را می پذیرند که متعاقباً می توانند PV خورشیدی را برای مقاوم سازی خانوارهای خود خریداری کنند.

تقاضای انرژی به دلیل توسعه اقتصادی فشرده و جمعیت رو به رشد سالانه در حال افزایش است [67]، [37]. امروزه سوخت های فسیلی همچنان منبع اصلی بخش انرژی هستند [84]. تخمین زده می شود که 39 درصد از تولید برق جهانی توسط زغال سنگ و 23 درصد توسط گاز طبیعی تولید می شود (IEA، 2018). مصرف آن ناپایدار است و از طریق انتشار گازهای گلخانه ای در مقادیر زیاد در طی فرآیند احتراق به مشکلات شدید بهداشتی و اثرات مخرب زیست محیطی کمک می کند. [62]. این انرژی های دو فسیلی مقدار قابل توجهی CO منتشر می کنند2، گاز گلخانه ای مرگبار (GHG) و عامل اصلی افزایش دمای زمین است. با توجه به چنین تهدیدات زیانبار زیست محیطی، تلاش های منطقه ای، ملی و بین المللی برای تقویت ابتکارات برای کاهش سوخت های فسیلی و جایگزینی آنها با انرژی های تجدید پذیر دیده شده است. [52]. گسترش روزافزون شدت کربن جهان را به سمت استفاده از منابع غیر فسیلی در قالب انرژی های تجدید پذیر سوق داده است. [1].

انرژی های تجدیدپذیر با کاهش CO باعث کاهش مصرف انرژی می شود2 انتشار گازهای گلخانه ای و کنترل تغییرات آب و هوا [80]. انرژی های تجدیدپذیر، مانند انرژی خورشیدی، زیست توده، انرژی زمین گرمایی و بادی، به برق پاک کمک کرده و انتشار کربن جهانی را با برآورد 70 درصد کاهش می دهد. [22]. در میان این انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی فراوان‌ترین، رایگان‌ترین و دائمی‌ترین منبع انرژی پاک در تأمین نیاز انرژی آینده زمین در نظر گرفته می‌شود. [42]. پیش بینی می شود که انرژی خورشیدی در آینده پادشاه برق باشد [70]. با توجه به پتانسیل انرژی خورشیدی به عنوان منبع انرژی آینده، پذیرش آن از منظر مسکونی وجود ندارد و نیازمند بررسی عمیق عوامل انگیزشی است که منجر به پذیرش مصرف‌کنندگان از انرژی خورشیدی برای نصب بر روی پشت بام می‌شود. انجمن.

انگیزه این مطالعه دوگانه است. اول، مسئله حیاتی تغییر اقلیم و کاهش منابع انرژی، نیاز به تشویق خانه های مسکونی را برای کمک به انرژی پاک تسریع کرده است. مطالعات گذشته به دنبال درک انگیزه ساکنان و موانع پذیرش PV خورشیدی برای درک پذیرش مصرف کنندگان مسکونی از PV خورشیدی بوده است. [3]، [9]. در مقابل، موانع پذیرش PV خورشیدی شامل عدم اطمینان در مورد صرفه جویی در برق خانگی است [18]فقدان و درک نادرست فناوری PV خورشیدی [68]، [44]، اعتماد به پیمانکاران [2]، [86]ادراکات در مورد ریسک و پیچیدگی فناوری [44].

دوم، کمبود مطالعات مروری در مورد پذیرش PV خورشیدی از دیدگاه ساکنان وجود دارد. سامرفیلد و همکاران (2017) تاکید کرد که شکاف‌های آشکاری در انگیزه ساکنان برای استفاده از PV خورشیدی در پشت بام‌ها و فناوری‌های مرتبط وجود دارد. علیپور و همکاران [9] انجام یک مرور ادبیات سیستماتیک از 199 مطالعه نشان می دهد که 36 متغیر مداخله مرتبط با 13 نظریه رفتاری در جذب مسکونی فناوری PV خورشیدی وجود دارد. شولت و همکاران [70] یک متاآنالیز از 8 مطالعه به اندازه کافی همگن با همبستگی های دو متغیره ارائه کرد و دریافت که پذیرش PV خورشیدی توسط ساکنان با هنجار ذهنی، قصد، جستجوی تازگی و نگرانی زیست محیطی برای پذیرش PV خورشیدی در خانه خود مرتبط است. تا جایی که نویسندگان می دانند، هیچ مطالعه ای بررسی کتاب سنجی را در مورد پذیرش PV خورشیدی مسکونی در زمان نگارش انجام نداده است. با به کارگیری چنین رویکردی، می توان اساس جذب ساکنان PV خورشیدی را از دانش و ساختار علمی آن بر اساس ادبیات منتشر شده تقویت کرد. این مطالعه راه را برای کشف ساختار دانش بنیادی از طریق تکنیک نقشه برداری علمی هموار می کند [26]. به طور خاص، در درک پذیرش PV خورشیدی در میان بافت ساکنین، تجزیه و تحلیل کتاب‌سنجی محققان فعلی و آینده را تسهیل می‌کند تا 1) شکاف‌های دانش در پذیرش PV خورشیدی را شناسایی کنند، 2) جریان‌ها و ایده‌های تحقیقاتی جدیدی را استخراج کنند و 3) مشارکت خاصی بر اساس شواهد علمی داشته باشند. . به این ترتیب، این مطالعه با پیشنهاد اهداف زیر شکاف را پر می کند:

من.

برای تعیین تحقیقات انتقادی گذشته در مورد پذیرش PV خورشیدی ساکنان از طریق تحلیل هم‌استنادی.

ii

برای ارزیابی روند فعلی و آینده پذیرش PV خورشیدی ساکنان از طریق تجزیه و تحلیل هم واژه.

این مقاله به شرح زیر سازماندهی شده است. در این بخش مقدمه و اهداف مطالعه در مورد پذیرش ساکنان از PV خورشیدی ارائه می شود. بخش 2 مروری بر ادبیات موضوع PV خورشیدی ارائه می کند. در مرحله بعد، بخش 3 روش‌شناسی مبتنی بر رویکرد کتاب‌سنجی را مورد بحث قرار می‌دهد، که شامل دو تحلیل کتاب‌سنجی (هم‌استنادی و تحلیل هم‌کلمه) برای کشف روندهای گذشته و آینده پذیرش PV خورشیدی ساکنان می‌شود. بخش 4 تجزیه و تحلیل نتایج را ارائه می دهد و خوشه های تولید شده از دو تجزیه و تحلیل را مورد بحث قرار می دهد. بخش 5 مشتمل بر مفاهیم نظری و مدیریتی یافته ها است. محدودیت ها و پیشنهادات برای کارهای آینده در بخش 6 ارائه شده است. در نهایت، بخش 7 مطالعه را به پایان می رساند.


ترجمه و ارائه توسط: ttmnews