اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده – EIA


9 مه 2023

کل تولید نفت از اعضای اوپک و اوپک پلاس


منبع اطلاعات: اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، چشم انداز انرژی کوتاه مدت، آوریل 2023

توجه داشته باشید: مجموع نفت اوپک نفت خام است. کل نفت اوپک پلاس نفت خام و میعانات اجاره ای است.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت که به اوپک نیز معروف است در سال 1960 توسط عراق، ایران، کویت، عربستان سعودی و ونزوئلا تشکیل شد. این سازمان از آن زمان به 13 عضو گسترش یافته است. اوپک به طور منظم برای تعیین اهداف تولید نفت و هماهنگی تولید برای کمک به مدیریت قیمت جهانی نفت برای کل گروه تشکیل جلسه می دهد.

در سال 2016، عمدتاً در واکنش به کاهش چشمگیر قیمت نفت که ناشی از افزایش قابل توجه تولید نفت شیل ایالات متحده بود، اوپک با 10 کشور تولیدکننده نفت دیگر توافق نامه ای را برای ایجاد چیزی که اکنون به عنوان اوپک پلاس شناخته می شود، امضا کرد. در میان این 10 کشور، روسیه سومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان در سال 2022 بود که 13 درصد از کل جهان (10.3 میلیون بشکه در روز) را تولید کرد. [b/d]).

هدف اعلام شده اوپک «هماهنگی و یکسان سازی سیاست های نفتی بین کشورهای عضو» برای تضمین قیمت گذاری برای تولیدکنندگان، عرضه برای مصرف کنندگان و بازگشت سرمایه برای سرمایه گذاران است، اگرچه این گروه بیشتر به دلیل تأثیرش بر قیمت های جهانی نفت خام شناخته شده است.

اوپک در سال 2022 حدود 32.2 میلیون بشکه در روز نفت خام تولید کرد که 40 درصد کل تولید نفت جهان در آن سال بود. بزرگترین تولیدکننده و تأثیرگذارترین عضو اوپک، عربستان سعودی است که در سال 2022 پس از ایالات متحده، دومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان بود.

تولید نفت روسیه در سال 2022 علیرغم تحریم ها در پاسخ به تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین، بالای 10 میلیون بشکه در روز باقی ماند. تولید نفت روسیه و تأثیر آن بر بازار به طور قابل توجهی بیشتر از سایر کشورهای اوپک پلاس مانند مکزیک و قزاقستان است، بنابراین اقدامات توافق اوپک پلاس عمدتاً با هماهنگی بین اوپک و روسیه انجام می شود.

نشست‌های اوپک و اهداف هماهنگ تولید همواره بر قیمت‌های جهانی نفت تأثیر گذاشته است و فعالان بازار از نزدیک آن‌ها را دنبال می‌کنند. کشورهای اوپک و اوپک پلاس روی هم حدود 60 درصد از تولید جهانی نفت را تولید کردند، یعنی 48 میلیون بشکه در روز در سال 2022، و بنابراین بر تعادل بازار جهانی نفت و قیمت نفت در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری تأثیر می گذارد. توافق‌های اخیر تولید، ایران و لیبی را به دلیل تحریم‌ها و سایر بی‌ثباتی در تولید نفت خام معاف کرده است.

طی چند سال گذشته، جلسات اوپک پلاس بر کاهش تولید نفت برای کمک به تثبیت قیمت‌های نفت پس از همه‌گیری کووید-19 متمرکز بوده است که به طور چشمگیری تقاضا را کاهش داد و به کاهش قابل توجه قیمت نفت منجر شد. اخیراً، در 2 آوریل 2023، اعضای اوپک پلاس توافق کردند که تولید نفت را تا پایان سال 2023 به میزان 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش دهند، که علاوه بر کاهش تولید در حال حاضر انجام شده است. این توافق به این معنی است که اهداف تولید هر ماه 3.66 میلیون بشکه در روز نسبت به تولید واقعی آگوست 2022 تا پایان سال 2023 کمتر خواهد بود. اگرچه این کاهش ها قابل توجه است، اما ما انتظار داریم که رشد عرضه نفت غیراوپک در دو سال آینده کمک کند. بر اساس ماه آوریل ما، بازارها را متعادل کرده و هرگونه افزایش قابل توجه قیمت نفت را محدود کنید چشم انداز انرژی کوتاه مدت.

مشارکت کننده اصلی: شان هیل، اوون کامستاک


ترجمه و ارائه توسط: ttmnews